Predvianočný syrový koláčik

Vianoce sa blížia a u väčšiny z nás už doma zaváňa tá tradičná atmosféra. Teplé čaje a víno, deky, ponožky, a najlepšie je keď k tomu dodáte teplý voňavý koláč. My sme pre vás z Nórska priniesli tento recept na tradičný hruškový koláč s výborným syrom Le Gruyère AOP a píniovými orieškami.

 

Náročnosť: jednoduchý

Príprava: 20 minút

Pečenie: 35 minút

Porcie: 4

 

Ingrediencie:

- 1 balenie krehkého pečiva (200g)

- 4 hrušky

- šťava z polovice citróna

- 3 vajcia

- 200g Le Gruyère AOP

- 25 cl kyslej smotany

- 3 PL medu

- 30g píniových orieškov (3PL)

- štipka sladkej papriky

- štipka muškátového oriešku

- korenie

 

Príprava:

  • Predhrejeme si rúru na 180°C. Ošúpeme si hrušky, vyberieme stred a nakrájame ich na tenké plátky. Necháme ich v miske a pokvapkáme citrónovou šťavou.
  • Nastrúhame si Le Gruyère AOP.
  • V miske zmiešame vajíčka, smotanu, syr a 1 lyžicu medu. Pridáme korenie, papriku a muškátový oriešok a premiešame.
  • Cesto vložíme do formy na koláč, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme napr. fazuľou, aby držalo tvar. Na 10 minút dáme zapiecť do rúry.
  • Cesto vyberieme z rúry a zvýšime teplotu na 200°C.
  • Poukladáme na cesto hrušky a zalejeme vajíčkovou zmesou.
  • V rúre pečieme asi 25 minút. Ak treba, pred koncom koláč prikryjeme papierom na pečenie alebo alobalom, aby sa nám zvrchu nepripiekol.
  • Keď máme koláčik upečený, na panvici si jemne opečieme píniové oriešky, len tak aby trochu zhnedli. Zmiešame ich so zvyšným medom a pred servírovaním polejeme koláč.

 

Veríme, že vám bude tento zaujímavý syrový koláčik chutiť. 

Neboli nájdené žiadne produkty

Copyright © 2017 rufus.eu eShop created by dudik.net
Čas generovania 0.048746824264526 sekúnd!
Dotazov do MySQL : 126